در زندگی های امروزی کمتر کسی وجود دارد که با نقش رایانه و جایگاه آن در زندگی آشنایی نداشته باشد. دنیایی که ما در آن هستیم، دنیای اطلاعات است و نقش کامپیوتر در آن بسیار حائز اهمیت است و البته اینکه یکی از تکنولوژی های بسیار مفید در زمینه آهنگسازی و ساخت و تنظیم پلی بک و تقریباً هر آنچه که به دنیای موسیقی مربوط میباشد, است . ما در این مطلب قصد داریم بطور مختصر به کامپیوتر و سختافزار مورد نیاز برای آهنگسازی ، تنظیم و میکس و مسترینگ بپردازیم.
مفهوم کامپیوتر
کامپیوتر دستگاهی است که سه کار اصلی را انجام می دهد: اطلاعات را از وسایل ورودی (Input Device)دریافت می کند و بروی اطلاعات دریافتی بر طبق کارهای از قبل تعریف شده پردازش (Processing) انجام می دهد، و نتایج را به وسایل خروجی (Output Device) می فرستد تا به ما نمایش دهد. در حقیقت کامپیوتر کامل ترین وسیله برای پردازش داده ها می باشد.
ساده ترین کامپیوتر یک ماشین حساب است.
کامپیوتر به ۲ بخش اصلی تقسیم می شود: نرم افزار و سخت افزار.
نرم افزار (Software)
نرم افزار مجموعه برنامه ها و دستورالعمل هایی هستند که باعث کار کردن سخت افزار می شوند، بطور کلی به اطلاعات و برنامه های درون کامپیوتر، نرم افزار می گویند. مثل برنامه “Word”، بازی های کامپیوتری ، نرم افزارهای آهنگسازی ،ویندوز و ..
سخت افزار (Hardware)
به ساختمان الکترونیکی، مدارات، اجزای داخلی کامپیوتر، و بطور کلی قسمت فیزیکی کامپیوتر سخت افزار می گویند. مثل موس (Mouse)، کیبورد (Keyboard)، مانیتور (Monitor)،مادربرد،سی پی یو و …
انواع کامپیوتر
کامپیوترها بسته به نوع استفاده و کاربردی که دارند به چندین قسمت تقسیم می شوند ولی بطور کلی کامپیوترها بر اساس سرعت و حافظه ای که دارند دسته بندی می شوند، که به شرح ذیل است:
- سوپر کامپیوتر یا ابر کامپیوتر (Super computer)
سوپر کامپیوتر، کامپیوتر بزرگ و فوق العاده سریع و گران قیمتی است که از آن برای انجام محاسبات پیچیده و پیشرفته در امور ستاره شناسی، نظامی ، هواشناسی، مدل سازی، شبیه سازی و … استفاده می کنند.
- کامپیوتر های بزرگ (main frame)
- کامپیوتر های کوچک (micro Computer)
کامپیوترهای کوچک را به نامهای کامپیوتر شخصی (Personal Computer or PC) می شناسند، این کامپیوترها بعلت تنوع کاری زیاد و ارزان بودن بیشتر از انواع دیگر خریداری می شوند. ازاین گروه نیز می توان به کامپیوتر کیفی (Laptop) و کامپیوتر جیبی (Poket PC) اشاره کرد.
- ریز کنترل کننده ها (microcontroller):
ما در این مطلب قصد داریم که در مورد سخت افزار کامپیوتر صحبت کنیم و با قطعات مورد نیاز برای یک کامپیوتر استودیویی بیشتر آشنا شویم. چنانچه قصد دارید درمورد نرم افزارهای آهنگسازی بیشتر بدانید توصیه میکنیم تا مقاله نرم افزارهای آهنگسازی (DAW) را مطالعه بفرمایید.
سختافزارهای کامپیوتر به دو بخش داخلی (internal) و خارجی (external) تقسیم میشوند. به قطعات کامپیوتر که داخل کیس و برروی مادربرد نصب میشوند قطعات داخلی و به قطعاتی که توسط اتصالات خارجی به کامپیوتر وصل میشوند قطعات خارجی گفته میشود.
قطعات مورد نیاز برای یک کامپیوتر استودیو خانگی:
مادربرد (motherboard) :
تخته مداری الکتریکی است که بخشهای گوناگون کامپیوتر مانند cpu ، Ram، کارت گرافیک و … بر روی آن سوار میشوند و قطعههای بسیار مهم و کاربردی دیجیتالی نظیر(BIOS) در آن قرار گرفتهاند. مادربرد اصلیترین بخش یک کامپیوتر به شمار میرود و کار آن کنترل کردن cpu و ارتباط دادن آن با قسمتهای دیگر است.
ساختار ظاهری مادربورد شامل مجموعهٔ از قطعات الکترونیکی مانند خازن، ترانزیستور، مقاومت، دیود، آیسی و ورودیهایی است که روی یک برد الکترونیکی بزرگ چند لایه از جنس سیلیسیم و درصد کمی از چوب قرار میگیرند.روی صفحه مادربورد چندین خط به رنگهای متفاوت دیده میشود که همه قطعات را به هم متصل میسازد و به آنها اصطلاحاً باس میگویند.
برای درک بهتر مادربرد، یک شهر بزرگ را در نظر بگیرید. خیابانها، آزاد راهها و همه مسیرها ارتباطی موجود در شهر (به علاوه چند ساختمان کنترلی که این مسیرها را کنترل میکنند) همگی عواملی هستند که که سایر ساختمانهای مهم مثل ساختمان شهر داری، ترمینالها و … را به یکدیگر وصل میکند.
کار مادربرد نیز دقیقاً به این صورت است. روی مادربرد یا برد اصلی همه قطعات سخت افزاری اصلی نصب میشوند (مثل ساختمانهای مهم در و همه این قطعات با استفاده ازمسیرهای الکترونیکی ریز به یکدیگر وصل میشوند . (راههای یک شهر
هر مادربردی دارای یک چیپ ست است. چیپ ست نوع پردازنده قابل قبول توسط مادربرد، نوع و ظرفیت رم و دستگاههای بیرونی و درونی قابل پشتیبانی توسط کامپیوتررا مشخص میکند. چیپستها از نظرامکانات، بازدهی و پایداری بسیار متفاوت اند و بنابراین گزینه ای بسیار حیاتی در انتخاب مادربرد به حساب میآیند. متخصصان خوب، شناخت خوبی از چیپستها دارند.
برندهای معتبر مادربرد:
- اینتل(Intel)
- ای ام دی(AMD)
- دل(Dell)
- اچ پی(HP)
- ایسوس(ASUS)
- گیگابایت(Gigabyte)
- ام اس آی (MSI)
- ایسر(Acer)
پردازنده (cpu) :
CPU مخفف کلمه ی Central Procesing Unite ، به معنای واحد پردازش مرکزی است و همانطور که از نامش پیداست ، پردازش تمامی قسمت های کامپیوتر برعهده ی این قطعه ی مهم می باشد و تمامی فرمان ها و اطلاعات را مورد پردازش قرار می دهد .
واحد پردازش مرکزی (CPU) که از آن با عنوان مغز رایانه یاد میشود، تنها واحد پردازشی رایانه نیست؛ اما مهمترین آنها به شمار میرود. سیپییو در واقع آن بخش از رایانه است که اقدامات، محاسبات و اجرای برنامهها را برعهده دارد.
سیپییو دادههای دستوری را ازRAM دریافت، کدگشایی و پردازش میکند و تحویل میدهد. سیپییو در انواع و اقسام دستگاهها از رایانه و لپ تاپ گرفته تا گوشی هوشمند، تبلت و تلویزیون هوشمند وجود دارد. این تراشهی کوچک و معمولا مربعشکل روی بورد اصلی دستگاهها قرار میگیرد و با سایر سختافزارها برای اجرای رایانهی شما در تعامل است.
نکاتی که هنگام خرید cpu باید به آن توجه کرد :
تعداد هستهها
در ابتدا سیپییوها تنها یک هسته داشتند. این یعنی واحد پردازش مرکزی به انجام تنها یک مجموعه از وظایف محدود بود. این یکی از دلایلی بود که در آن زمان رایانهها را با وجود تأثیرگذار بودن، نسبتا کند و وقتگیرمیکرد. بعد از ساخت پردازندهی تکهستهای، تولیدکنندگان به فکر راههایی برای ارتقاء عملکرد آن افتادند. یکی از این راهها به ساخت پردازندههای چندهستهای منتهی شد. بهطوریکه این روزها احتمالا عبارات دوهستهای چهارهستهای و حتی هشتهستهای را فراوان شنیدهاید.
یک پردازندهی دوهستهای به زبان ساده یعنی دو سیپییو مجزا روی یک تراشه. با افزایش تعداد هستهها، سیپییوها قادر به مدیریت پردازشهای چندگانه به صورت همزمان شدند. این موضوع منجر به افزایش عملکرد و کاهش زمان پردازش شد.
درک مشخصات
داشتن دانش دربارهی عملکرد سیپییو و برندهای مختلف و تعداد هستهها میتواند مفید باشد؛ اما گزینههای بسیاری در بازار وجود دارند که دارای مشخصات رده بالای یکسانی هستند. در این مواقع، مشخصههای دیگری وجود دارند که در زمان خرید به تصمیم گیری بهتر شما در انتخاب سیپییو کمک خواهند کرد.
توان حرارتی
طراحی توان حرارتی در واقع میزان برق بیشینهای است که سیپییو مصرف میکند و واحد آن وات است. یک پردازندهی کم مصرف علاوه بر کاهش مصرف برق حسن دیگری نیز دارد و آن ایجاد گرمای کمتر است.
شکل سوکت cpu
سیپییو برای اینکه کار کند باید روی بورد اصلی سوار شود. بنابراین، هنگام انتخاب یک سیپییو باید مطمئن شوید که سوکتهای مادربورد و سیپییو به هم میخورند.
کش :
کش حافظهی اختصاصی سیپییو است که در هنگام پردازش مورد استفاده قرار میگیرد. هرچه حافظهی کش بیشتر باشد سرعت عملکرد سیپییو نیز بالاتر خواهد بود.
فرکانس :
فرکانس به سرعت عملکرد پردازنده اطلاق میشود. قبل از ظهور پردازندههای چندهستهای، فرکانس مهمترین معیار سنجش بین سیپییوها بود. امروزه، با وجود تغییر و تحولات زیاد همچنان فرکانس پردازنده نقش مهمی در عملکرد رایانهها ایفا میکند. بهطوریکه یک پردازندهی خیلی سریع دوهستهای میتواند عملکرد بهتری از یک پردازندهی کند چهارهستهای داشته باشد.
حافظه اصلی موقت (RAM) :
RAM در کامپیوتر ، یک حافظه موقت و سریع است که رابط بین هارد دیسک و cpu است. از این حافظه به صورت موقتی استفاده می شود و اطلاعاتی که باید مورد پردازش قرار بگیرند ابتدا روی RAM ذخیره می شوند.
یکی از قطعاتی که باعث افزایش سرعت سیستم شما میشود RAM است. RAM مخفف ۳ کلمه Random Access Memory به معنی حافظه با دسترسی تصادفی هست.
همانطور که گفته شد، وظیفه رم حفظ دادهها به صورت موقت است. سیستمعامل در هنگام بوت شدن (Boot) و همه برنامهها و اجزای آن (مانند متغیرهای برنامه و…) که اجرا میشوند، ابتدا بر روی این حافظه موقتی ذخیره میشوند تا به سرعت برای پردازش در دسترسی CPU قرار بگیرند؛ چون سرعت RAM بسیار بیشتر از سرعت حافظههای جانبی مثل هارد دیسک است و بنابراین CPU میتواند به سرعت دستورات را دریافت کرده و پردازش کند. تقریبا تمامی عملیات برنامهها و دستوراتی که قرار است از طریق CPU پردازش شوند در RAM منتظر میمانند. با اتمام فرایند پردازش یک دستور، دستوری که در صف انتظار قرار دارد، به CPU داده میشود تا مورد پردازش قرار گیرد.
نکته: وظیفه رم فقط به حفظ تعادل میان هارد دیسک و سی پی یو ختم نمیشود. این ماژول بین سایر سخت افزارها نظیر کارتهای گرافیک نیز این تعادل را به وجود میآورد برای مثال، کارتهای گرافیک میتوانند از رم نیز به عنوان حافظه موقتی خود استفاده کنند. رم به صورت کلی یک حافظه موقتی برای کلیه سخت افزارهاست. برای مثال RAM به عنوان میزکار پردازنده در مقیاس بزرگتر نیز استفاده میشود.
مشخصههای شناسایی رم ها
برای شناسایی RAM ها سه مشخصه مهم نوع یا نسل، حجم و سرعت (فرکانس) وجود دارد که در ادامه به تعریف این مشخصه ها می پردازیم.
۱٫ انواع رم (DDR , DDR2 , DDR3 ,DDR3L ,DDR4)
DDRمخفف Double Data Rate هست، در واقع به این معنی است که انتقال اطلاعات دو برابر است ، در گذشته که این تکنولوژی نبود اطلاعات فقط در یک لبه کلاک پالس منتقل می شدند.در حال حاضر رم های DDR2 , DDR3L , DDR3 و DDR4 در بازار موجود هستند ولی رم DDR تقریبا منسوخ شده است و استفاده بسیار کمتری دارد و به طبع در بازار به سختی یافت میشود .
بد نیست بدانید از DDR به DDR4 تمامی مشخصه ها بهتر میشود. سرعت، بهینه سازی توان مصرفی و پهنای باند در رم ها بهتر شده است.
۲٫ حجم یا مقدار حافظه RAM
تراشه هایی که در RAM وجود دارد دارای سلولهایی است که دیتا را به صورت موقت در خود نگه میدارند و این سلولها تعداد محدودی هستند، حافظهRAM در واقع میزان همین سلولها است و حجم تراشه های این ماژول را نشان میدهد. امروزه مقدار حافظه RAM را با واحد گیگا بایت میگویند.
۳٫ فرکانس (سرعت) RAM
فرکانس کاری در واقع همان سرعت پردازش اطلاعات دیجیتال در CPU، رم و کارت گرافیک است. فرکانس بیشتر یعنی کلاک پالس بیشتر و کلاک پالس بیشتر یعنی سرعت پردازش بیشتر. در هر کلاک پالس، بخشی از یک دستورالعمل پردازش میشود. به عنوان مثالCPU میخواهد دستوری را در سلول های RAM ثبت کند و یا دستوری را بخواند، این دستورات در طول کلاک پالس های پشت سر هم انجام میشود، هرچه این کلاک پالس ها با سرعت بیشتری پشت سر هم بیایند، دستورات سریع تر اجرا می شوند .سرعت RAM رم یا همان فرکانس RAM رم یکی از مهمترین ویژگی های رم به حساب می آید که با هرتز بیان میشود (مگا هرتز) که در اصطلاح به باس Bus معروف است .
هارد دیسک (H.D.D) :
به فضایی ذخیره سازی دائمی کامپیوتر گفته میشود.میتوان گفت دیسک سخت یا
(Hard Disk Drive) بزرگترین حافظه جانبی موجود در کامپیوتر است. تقریبا همه دادهها از جمله سیستم عامل (Operating System)، فایلها، برنامهها و … روی حافظه جانبیِ دیسک سخت قرار میگیرند. هارد دیسکها معمولا به اندازه یک کتابچه با اندازهای بین ۳.۵ تا ۶ اینچ هستند.
دیسک سخت یک وظیفه دارد و آن حفظ دائمی دادهها است. هر داده دیجیتالی و اطلاعاتی که برای ذخیره سازی به هارد دیسک ارسال میشود، تا زمانی که حذف نشود بر روی سکتورها، در مکان خود باقی خواهد ماند. البته ممکن است شرایط محیطی نیز در از بین درفتن این دادهها اثر بگذارد.
هارد به دونوع اینترنال (داخلی) و اکسترنال (خارجی) تقسیم میشود از طرفی از نظر معماری داخلی به دو نوع HDD و SSD تقسیم میشود. که در زیر به هاردهای HDD اشاره کوچکی خواهیم کرد :
هارد H.D.D :
HDD مخفف Hard Disk Drive به معنی دیسک درایو سخت می باشد. این نوع هارد ها رو معمولا هارد های مکانیکی نیز میگویند که علت اون داشتن قطعه ی متحرک برای نوشتن و خواندن اطلاعات هستش که این نوع هارد ها با حافظه ۳۲۰ GB تا ۱۰ TB و با سرعت۵۴۰۰RPM و۷۲۰۰RPM عرضه میشوند.همانطور که در بالا گفتیم این نوع هارد ها به دو نوع اینترنال و اکسترنال تقسیم میشوند.
هارد HDD اینترنال :
این نوع مخصوصا برای کامپیوترها و لپ تاپ ها ساخته شده اند و نمیتوان از آنها به طریق دیگری استفاده کرد در کامپیوتر های های شخصی حافظه های بسیاری وجود داره بعنوان مثال RAM نیز نوعی حافظه هستش ولی با قطع برق سیستم اطلاعات این بخش به طور خودکار پاک میشه و به نوعی RAM چرک نویس سیستم به حساب میاد ولی هارد ها حافظه ی دائمی هستند .
هارده HDD اکسترنال:
بخش داخلی هاردهای درایو های اکسترنال دقیقا از نوعه اینترنال میباشد فقط بزرگترین فرق و تفاوت این نوع ،کابل متصل کننده میباشد که در هاردهای اینترنال از دو کابل (یکی برای انتقال داده و دیگری کابل برق میباشد) که صرفاَ برای کامپیوترمیباشد استفاده میشود ولی هارد اکسترنال قابلیت اتصال به هرچیزی که دارای ورودی USB میباشد را داراست و از طرفی قابلیت حمل دارد (برخی از هاردهای اکسترنال در مقابل ضربه و آب مقاوم است)
حافظه (به اصطلاح هارد) SSD :
حافظه SSD بر پایه حافظه فلش است که فلش مموری ها و مموری کارت ها نیز بر همین اساس ساخته می شوند. به زبان دیگر حافظه های SSD شبیه به فلش مموری ها البته در سایز بزرگتر هستند که در کیفیت ساخت و نوع قطعات با هم اختلافاتی دارند. حافظه SSD رقیبی برای هاردها یا حافظه های HDD محسوب می شود زیرا بدلیل مقاومت زیاد و همچنین مصرف برق کمتر و نیز سرعت عملکرد بالا می تواند جایگزین خوبی برای این نوع از حافظه ها باشد به شرط اینکه قیمت این نوع حافظه هم کمی به صرفه تر شود . اگر هم اکنون شاهد ترجیح کاربران به خرید هارد های سخت هستیم به همین دلیل است SSD برخلاف HDD به طور کامل الکترونیکی می باشد و هیچ قسمت متحرک یا مکانیکی در آن وجود ندارد. این نوع از حافظه ها به علت مزایای قابل توجه ای که نسبت به هاردها دارند از نظرقیمت نیز نسبت به هاردها متفاوت هستند و قیمت نسبتا بالایی دارند. با همه این تفاسیر این نوع از حافظه ها از نظر میزان فضای ذخیره سازی داده ها نسبت به هاردها ظرفیت کمتری دارند. حافظه های SSD نسبت به قطع ناگهانی برق آسیب پذیر هستند و ممکن است اطلاعات درایو از بین برود یا منجر به شناسایی نشدن یا عدم شناسایی اس اس دی منجر شود که در این مواقع دسترسی به اطلاعات امکان پذیر نیست که در این صورت باید به مرکز تخصصی بازیابی اطلاعات و تعمیر SSD مراجعه شود.
کارت گرافیک :
از آنجایی که در آهنگسازی ما بیشتر روی پردازش صدا کار میکنیم کیفیت کارت گرافیک خیلی در کار تاثیرگذار نیست بنابراین یک کارت صدای معمولی با کیفیت متوسط میتواند نیاز ما را برطرف کند.
امروزه همه ما کم و بیش با کارت گرافیک و کارخانه های سازنده آنها نظیرNVIDIA و یا AMD آشنایی داریم و میدانیم که به طور گسترده ای این سخت افزار مورد استفاده گیمرها و کسانی که کارهای گرافیکی انجام میدهند، قرار میگیرد.کارت گرافیک را با اسامی Video Card ، VGA Card ، Graphics Card ، Graphics adapter، Video adapter ، Display adapter نیز میشناسند.
به زبان ساده، کارت گرافیک کارت توسعه ای است که به کامپیوتراجازه میدهد تا داده یا اطلاعات گرافیکی دیجیتالی را با تبدیل به اطلاعات گرافیکی آنالوگ را به دستگاه هایی نظیر مانیتور کامپیوتر ، تلویزیون ، و یا پروژکتور برای نمایش ارسال کند.کارت گرافیک نیز مانند کارت صدا خود دارای پردازنده ای اختصاصی است تا کار های مربوط به پردازش اطلاعات گرافیکی را انجام میدهد و تا حدی از بار مسئولیت پردازنده اصلی(CPU) میکاهد.این پردازنده به Graphics Processing Unit یا به اختصار GPU معروف است.
منبع تغذیه (power) :
یکی از مهمترین سخت افزار جهت اسمبل کامپیوترهای شخصی که متاسفانه خریداران به آن توجه نمی کنند پاور یا همان منبع تغذیه می باشد.کامپیوتر های شخصی نیز مانند هر وسیله الکترونیکی جهت کار به منبع تغذیه خاص خود نیاز دارند، منبع تغذیه ای که بتواند ولتاژ های مورد نیاز بخش های داخلی یک کامپیوتر را تامین نماید. همانطوری که می دانید ولتاژهای مورد نیاز یک PC ، ثابت شامل ۱۲V, +5V,+3.3V,+5V,-12V,-5V می باشد. اما در منبع تغذیه کامپیوتر پارامتر متغیری مانند آمپراژ و بالانس توان خروجی نیز وجود دارد.
منبع تغذیه در کامپیوترهمانند قلب در بدن فعالیت می کند همانطور که قلب خون کافی برای تامین انرژی مورد نیاز بافت های مختلف را به آنها می رساند ، منبع تغدیه نیز توان مورد نیاز برای قسمت های مختلف سیستم را تامین می کند. بدون وجود یک منبع تغذیه مناسب بهترین قطعات کامپیوتری هم کارایی مناسبی نخواهند داشت پس همیشه سعی کنید قلبی مناسب برای سیستم خود انتخاب کنید تا قطعات سیستم شما به طور کامل از انرژی کافی بهره مند شوند.
نکاتی که باید در خرید یک پاور مدنظر باشد را به صورت کامل در زیر می آوریم:
توان پاور :
یکی از اولین فاکتور ها در خرید پاور توجه به توان آن است که در تامین انرژی مورد نیاز سیستم نقش به سزایی دارد . توان خروجی پاور به دو صورت روی آن ثبت می شود :
الف) توان واقعی ( Real )
ب) توان حداکثر ( Peak )
توان واقعی به توانی اطلاق می شود که پاور بدون تحمل فشار در شرایط عادی قادر به تامین آن است ، اما توان حداکثر در حدود ۱ دقیقه می تواند در این توان فعالیت کند و بعد از آن از کار می افتد در کل حدود ۱۵۰ وات مابین توان واقعی و توان حداکثر تفاوت وجود دارد. به طور مثال پاوری باتوان ۵۸۰ وات دارای توان حداکثر ۷۳۰ وات است و توانایی تحمل بیش از این توان را نخواهد داشت پس همیشه سعی کنید در خرید پاور به میزان توان واقعی آن توجه کنید زیرا به عنوان ملاک قدرت اصلی و واقعی پاور شناخته می شود .
ورژن پاور :
شاید برای بعضی از افراد این سوال به وجود آید که مگر پاور هم ورژن بندی دارد ؟
بله پاور هم همانند بسیاری از قطعات سخت افزاری دارای ورژن بندی است و بر اساس این ورژن بندی قابلیت های آن تغییر می کند . در بازار کشور ما صحبتی از نسخه های مختلف پاور نمی شود به همین علت باید در خرید نسخه مناسب از پاور به ساختار پاور توجه کرد ، پاورهای امروزی که در بازار کشورمان وجود دارد دارای نسخه های ۲/۱ و ۲/۲ هستند این پاور ها دارای مشخصاتی مانند کانکتور برق ۲۴ پین برای تامین برق مادربرد ، وجود کانکتور PCI-E و تعدادی فاکتور های امنیتی جدید در ساختار خود هستند که باعث محافظت از سیستم می شود اما در نسخه های جدید پاور علاوه بر ۲۴ پین یک کانکتور برق ۸ پین نیز وجود دارد که به جای کانکتور ۴ پین کنار پردازنده قرار داده شده است و وظیفه آن تامین انرژی مورد نیاز پردازنده است پس باید به این نکته توجه کرد ، پاوری که خریداری می کنید با قابلیت های مادربرد شما هماهنگی داشته باشد به همین دلیل قبل از خرید پاور ، نوع و مدل مادربرد خود را مشخص و بر اساس آن اقدام به خرید پاور مناسب کنید .
نکات امنیتی در پاور :
پاورهای امروزی هر روز قوی تر می شوند و این قوی تر شدن نیاز به توجه بیشتری برای امنیت سیستم دارد زیرا کوچکترین خطا در تنظیم ولتاژ و عدم قطع جریان های نادرست می تواند باعث بروز مشکلات اساسی در قطعات سخت افزاری شود به همین علت شرکت های سازنده ی پاور هر روزه تکنولوژی های جدیدی را در ساختار منابع تغذیه خود قرار می دهند تا باعث افزایش امنیت آنها شوند . یکی از این نکات که بدون نیاز به هیچ تخصص خاصی قابل درک است توجه به تفکیک سازی کابل های برق پاور است به طوری که با کمی توجه به پاور های قدرتمند خواهید دید که روی کابل های خروجی آنها به تفکیک کارایی کابل ها یک لایه جدا کننده کشیده شده است این عامل باعث افزایش امنیت منبع تغذیه می شود زیرا توان خروجی روی هر شاخه در منبع تغذیه های امروزی بالاست و در صورت عدم وجود این امکانات ، امکان بروز مشکلاتی در پاور وجود دارد همچنین توجه به طراحی مناسب کانکتور های پاور هم در امنیت آن نقش دارد زیرا عدم نصب درست این کانکتور ها روی قطعات می تواند باعث بروز ایراداتی در قطعات و حتی مشکل تامین انرژی مورد نیاز سیستم شود .
طراحی پاور :
طراحی پاور یکی از عوامل مهم در افزایش کارایی پاور است زیرا در صورتی که یک پاور از طراحی مناسب برخوردار نباشد در هنگام فعالیت قادر نخواهد بود گرمای تولیدی خود را به طور مناسب خارج کند که در این حالت بروز مشکلاتی مانند :
۱ .تغییر در ولتاژ های خروجی به علت افزایش دمای داخلی پاور
۲. افزایش دمای قطعات داخلی کیس به علت انتقال گرما به فضای داخلی کیس
۳.کاهش عمر قطعات و کارایی سیستم
پس با توجه به این مسائل همیشه باید پاوری خریداری کرد که بهترین تهویه و طراحی را داشته باشد تا در شرایط سخت بتواند بدون کمترین مشکلی فعالیت کند . امروزه اکثر پاور های جدید مجهز به یک فن ۱۲ در ۱۲ سانتی متر هستند که به راحتی می تواند جریان هوای لازم برای خنک کردن قطعات پاور را به وجود آورد.
کارت صدا :
از آنجایی که کارت صدا در کامپیوترهای آهنگسازی ، تنظیم و میکس و مسترینگ از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار هست ما در مقالهای جداگانه به بررسی دقیق آن میپردازیم. برای مطالعه به راهنمای خرید کارت صدا مراجعه بفرمایید.
نمایشگر تصویر(مانیتور) (Display) :
همانطور که همه مان میدانیم مانیتور یک سخت افزار است که ویدئو و اطلاعات گرافیکی که توسط کارت گرافیک پردازش شده است را توسط کابل VGA و یا هر کابل دیگری در نمایشگر مانیتور نمایش میدهد.مانیتور ها شباهت زیادی به تلویزیون دارد اما در عوض اطلاعات گرافیکی را با رزولوشن بالاتر در صفحه نمایش نشان میدهد.بر خلاف تلویزیون ها ، دستگاه های مانیتور را در دیوار نصب نمیکنند(هر چند که میتوان این کار را انجام داد اما در کل مرسوم نیست) و بیشتر بر روی میزکار قرار میدهند.
از Monitor اغلب به نام های Video Screen ، Video Display terminal ، Display ، Video Display Unit و Screen نیز یاد میشود.
یک دستگاه مانیتور ، حال از هر نوعی ، معمولا با استفاده از کانکتور های HDMI ، DVI و یا VGA به کارت گرافیک متصل میشود. بقیه کانکتورها هم میتواند شامل USB ،Display Port و یا Thunderbolt باشد. قبل از خریدن مانیتور جدید اطمینان حاصل کنید که مانیتور و کارت گرافیک از یک کانکشن پشتیبانی می کنند یا خیر.برای مثال شما نمی خواهید مانیتوری تهیه کنید که تنها از پورت HDMI پشتیبانی کند در حالیکه کارت گرافیک تان از پورت VGA پشتیبانی می کند.هر چند که کارت گرافیک ها از پورت های متعدد و مختلفی برای اتصال پشتیبانی می کنند اما در هر حال بایستی به این موارد توجه کافی داشته باشید.
تا اینجا در مورد تمام قطعات مهم و ضروری یک کامپیوتر آهنگسازی صحبت کردیم و آنچه که باقی میماند ۲ وسیله دیگر به نام موس و کیبورد هست که در مدل های مختلف و قیمتهای متفاوت در بازار موجود میباشد.امیدواریم که با خواندن این مقاله بتوانید انتخاب بهتری در خرید قطعات کامپیوتر خود داشته باشید .